Bökis går av

Ja, här må ni tro att det inte har varit en lugn stund. Precis när Bökis snitt har läkt ihop och vi har fått börja gå långpromenader och träna lite igen. Då inträffar den stora katastrofen. Och jag undrar vad det är som gör att Bökis alltid ska ställa till det så.

IMG_1769 Jag ska bespara er från läskiga bilder, men ni ska få se en. Bökis fick en tuttinflation eller vad dom kallade det. Först var det bara jättestort och jättehårt och hon hade över 40 graders feber i två dygn. Sedan blev det en lite reva i huden, sedan hålet som ni ser. Och sedan sprack hela skiten och hela tutten höll på att trilla av. Alltså tanten är rätt cool och rätt härdad vid att vi hittar på saker. Men nu blev hon lite skärrad. For så klart iväg med ilfart till Doktorn.

IMG_1905Och hem kom hon med värsta zickzacksömmen, typ längs hela magen och två tuttar rök. Men det tycker jag inte gör något –  den donnan ska inte ha mer barn tycker jag. Eller som veterinären sa:

– Öh. Jag tycker inte att uppfödning verkar vara din paradgren. Jag är böjd att hålla med.

IMG_1913Blev strut på. Hos doktorn föreslog dom något nytt påfund, som typ ”den lilla svarta” eller en badring. Nopp, sa tanten. Här ska inte chansas. Det blir en hederlig tratt. En katastrof räcker! Kanske var lika bra det.

IMG_1909Men nu har vi minst 10 dagars helvete. Hon går på morfin! Tänk er kombinationen Bökis + Morfin + Tratt! Herre Jätte Djävlar, säger jag bara. Det är totalt livsfarligt. Hon skickar iväg mig och Lilla Håret som bowlingkäglor. Jonsson går omvägar och häromdagen skrämde hon slag på en golden. Bökis fattade så klart inte varför och gick efter för att smickra in sig. Gjorde ju saken bättre typ.

Nu kan man ju tro att läget blev lugnt när hon blev lagad igen. Men icke. Hon får inte vara med småbökarna och tur är väl det. Tänk er ett gäng minibök på morfin liksom. Tanten har den lätta biten. Fixar käket. Vem tror ni har fått det tuffaste jobbet.

IMG_1866Jag får liksom rycka in och snacka lite vett med dom. Och man ska inte försöka att äta på mig.

IMG_1836 Faktiskt så verkar dom rätt smarta och dom begrep snabbt att man ska ha respekt för dom äldre. Och det är väl lika bra att jag får tvåla till dom direkt. Min magkänsla och min kännedom om tanten säger mig att det här inte kommer att sluta väl. Ger mig sjutton på att vi ska ha en sån här huligan. Har också hört något snurr om att dom flesta av dom blir kvar på nära håll. Ibland tror jag att dom har otur när dom tänker. Men tanten är glad som en lärka.

Förresten tro inte att jag inte har sett att ni tycker att jag är gullig när jag är arg så jag håller på att smälla av. Kan meddela att små grytor också har vassa tänder.

IMG_2077Nu har vi i alla fall dragit ut på landet, en vecka försenade, och småglina har börjat äta ute. Fint ska det vara minsann. Men det betyder också att vi andra får mer grönt mellan tårna.

IMG_2084 Idag köpte tanten nya leksaker och ben. Gummigrejerna fick dom behålla. Benen har jag och Jonsson snott och grävt ner.

Fridens Kvisten

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bökis går av

  1. toktassarna skriver:

    Fina lilla gul! Vad bra att Kvisten finns!

  2. Pia skriver:

    Tur att tanten har dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s